De sluimerende rook trekt nog steeds grijze cirkels in de lucht, alsof het niet wil vertrekken voor ons verhaal verteld is.

menu

Het verhaal over hoe ik bijna levend verzwolgen werd door de vlammen. Hoe zelfs mijn natste tranen niets meer konden blussen, hoe mijn smekende schreeuw het vuur aanwakkerde in plaats van het te doven. 

Hoe het begon, voor jou en mij.

Na eeuwenlange dagen struikelend op de tast in het donker, verscheen het licht door stiekeme scheuren waarvan ik het bestaan ontkende.
Ze ontmaskerde de monsters die mijn weg naar buiten belemmerden,
die slechts schaduwen bleken te zijn.

Ze straalde steeds feller tot de vertrouwde grond onder me schudde en scheurde, beefde en barstte. Ik vocht, verdedigde mijn muren, ontkende haar kracht. Maar haar hitte brak me open. Haar vuur verschroeide alle lagen die er niet meer toe deden. En haar vlammen verleidden me tot overgave.

Mijn wereld zoals ik haar kende, ging ten onder in het midden van de vurige zee. En het was daar dat ik niet verslagen op mijn knieen zakte, maar recht in haar licht bleef staan. Ik smolt niet maar bewoog mee op haar knetterende ritme. Ik beheers haar vlammen, volg haar vonken.
 
Ze roeren mijn vingertoppen door de as, wijzen de weg naar de plek waar onze essentie leeft. Daar waar de hemel de aarde zoent. Daar waar het einde een begin wordt. Waar verblindend licht en duister donker naast elkaar bestaan. Waar we onszelf weer ontmoeten. 

In dat vuur wordt een nieuwe aarde geboren.
Een sterke grond, onder onze voeten.

Waarop we met brandende harten onze missie leven, terwijl we genieten van de rit. Waar de tranen die uit onze ogen rollen schitterende bloemen tot bloei brengen, en onze adem de storm inspireert die ons dieper bij onszelf brengt.

Waar we met nog nasmeulende harten gretig het leven leiden dat altijd al op ons wachtte, als we één worden met onze ziel.

Laat me je door de hitte begeleiden, als je door je benen dreigt te zakken, als je wil vluchten. Laat me je voorstellen aan wie je bent aan de andere kant, rauw en naakt en bevrijd van wat niet van jou was.

Laat me je leren hoe je danst in de vlammen, hoe je je overgeeft aan het donker en hoe je in al je glorie baadt in je eigen licht.

En laat me je dan leiden om te leven, in absolute overgave en in pure afstemming aan je missie, zo diep te leven, als nooit tevoren.

Plan hier je matchcall